Ezt az egyszerű, könnyed édességet úgyszintén a "Süti vagy nem süti" könyv jóvoltából készíthettem el a szerelmemnek. Minek után az édes bűnözések mellett a fittség is nagy szerepet játszik az életünkben, ezért úgy gondoltam ez a süti lesz a legmegfelelőbb a hétvégi kényeztetésre. Zsírszegény túróval és étcsokoládéval elkészítve már nem is számít, hogy egy kis mascarpone is kerül a krémbe. :)
Hozzávalók:
- 20 dkg kókuszreszelék (minél apróbb szemű annál jobb)
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
- 5 dkg hántolatlan mandula
- 3 evőkanál méz
- 25 dkg tehéntúró (lehet zsírszegény is a diétásabb verzió érdekében)
- 10 dkg áfonya és 10 dkg málna (télen használhattok áfonyalekvárt is, kb. 1-1.5 evőkanál elegendő)
- 5 dkg porcukor (lekvár esetén elég 3 dkg is)
- 1 evőkanál vaníliaaroma
- 10 dkg Boci étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
Az alaphoz aprítógépbe tesszük a kókuszreszeléket, az aszalt vörös áfonyát és a hántolatlan mandulát, majd hozzá adjuk a mézet is és krémesre daráljuk. Egy 24 cm-es tortaforma aljára egyenletesen belenyomkodjuk a kapott masszát, majd félretesszük amíg elkészítjük a krémet.
A túrót, a mascarponét, a porcukrot, a vaníliát és a gyümölcsök felét egy nagy tálba öntjük és kézi habverővel egyenletesre keverjük. Ezután elővesszük a félretett alapot és rákanalazzuk a gyümölcsös-túrós krémet. Egyenletesre simítjuk a tetejét és hűtőbe tesszük 15 percre.
Ezalatt vízgőz felett felolvasztjuk az apróra tördelt csokikockákat, amikhez hozzáadjuk az 1 evőkanál étolajat is. Miután a torta kellően lehűlt, a tetejére öntjük a csokoládékrémet és visszatesszük a hűtőbe egy estére.
Mielőtt tálalnánk, rászórjuk a maradék áfonyát és a málnát. Minek után a csokoládé megszilárdult a tortánk tetején, ezért tanácsos forró vízbe mártott késsel szeletelni, hogy ne töredezzen meg a tetején.
Ha egy igazán könnyed édességet szeretnétek fogyasztani, mindenképpen megéri kipróbálni.
Jó kísérletezést! :)
Jó kísérletezést! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése