Hozzávalók:
- 215 gramm Győri édes zabkeksz
- 50 gramm kakaós Győri jó reggelt keksz
- 12 dkg vaj ( én a Meggle édes tejszínes vajat választottam)
- 25 dkg Szarvasi mascarpone
- 25 dkg natúr Philadelphia krémsajt
- 1,5 dl zsíros tejszín
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé (én maradtam itt is a Bocinál)
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra (én légkeveréses módot szoktam beállítani).
Először is szükséged lesz egy 24 centis kapcsos tortaformára, aminek az alját béleld ki sütőpapírral. A kekszeket törd minél apróbbra (késes robotgéppel a legegyszerűbb), a vajat pedig olvaszd fel a mikróban. Miután ezzel készen vagy, keverd össze a két hozzávalót, és szép egyenletesen nyomkodd bele a tortaformába. Ezután tedd be a sütőbe kb. 10 perc alatt el is készül.
A krémsajtot és a mascarponét jó alaposan keverd össze. A csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, majd öntsd hozzá a tejszínt. Miután egyenletes masszát kaptál, öntsd hozzá a sajtokhoz és ízesítsd cukorral. Ha összekeverted nincs más dolgod, mint a megsütött kekszes alapra önteni és egy egész estére betenni a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Másnap díszítheted a tetejét olvasztott csokoládéval és egy kis sós karamellával (utóbbi elhagyható). Tapasztalatom szerint egy-két nap után kapjuk azt a kívánt kellemes ízt, amit még a készítés közbeni kóstolgatás során hiányolunk. Ne ijedjetek meg, ami akkor még savanykásnak tűnik, az másnap reggelre már enyhébb ízzé érik.
Ha tetszett a recept látogassatok el a http://www.femina.hu/ oldalra, ahol hasonlóan finom süteményekkel kísérletezgethettek. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése